Як правильно обрати температуру світла?

  • 19 листопада 2020 13:39:31
  • Нема 0
  • Переглядів: 1700
  • 0

На перший погляд світло може здатися безбарвним. Але якщо придивитися, то можна помітити, що штучне і природне освітлення часто має відтінок.


Відтінки освітлення називають колірною температурою, вона вимірюється в кельвінах і позначається К. Чим нижче колірна температура, тим тепліше світло, а чим вона вища, тим промені стають холоднішими.


Для штучного внутрішнього або зовнішнього освітлення зазвичай використовують джерела з такими характеристиками:


  • 2700-3000 К - тепле світло, на зразок відтінку лампи розжарювання;
  • 4000-4100 К - нейтральне освітлення, наближене до денного;
  • 5000-6500 К - холодний відтінок, як світло в похмурий день.

З поширенням LED-технологій з'явилася можливість не тільки економити електрику, а й вибирати відтінок світла в залежності від функцій приміщення. Ця деталь здається незначною, але насправді від колірної температури залежить:


- настрій і активність людей. Одні відтінки світла підвищують увагу і бадьорять, інші - допомагають розслабитися.

- сприйняття інтер'єру і предметів. Малопомітний відтінок світла може змінити кольори навколишніх речей. Цю особливість використовують дизайнери при оформленні інтер'єрів, а також маркетологи, щоб привабливо представити товари на вітринах.


Тепле світло. Таке штучне освітлення приємне для більшості людей, тому лампи і світильники з колірною температурою 2700-3000 К використовують в житлових приміщеннях частіше за інших. Вчені встановили, що тепле світло допомагає розслабитися, відпочити від турбот. Його використовують, щоб надати приміщенню більше затишку і невимушеності.


Холодне світло. Це освітлення ідеально для роботи, тому його частіше можна побачити в офісах або на виробництвах. У будинках прохолодне світло використовується рідше. Відтінок сприяє концентрації уваги, активізує роботу мозку, допомагає швидше сприймати інформацію.


Нейтральне світло. Якщо ви не хочете витрачати багато часу на вибір лампи або світильника, зупиніться на моделях з нейтральним денним світлом (~4000 К). Таке освітлення не спотворює відтінки, має мінімальний вплив на настрій людини, підходить і для робочих зон, і для місць відпочинку. Крім того, воно не порушить колірної композиції інтер'єру.

А, якщо й такий варіант Вам не підходить, то зупиніть свій вибір на світильниках з можливістю змінювати температуру світла. Це дуже зручно та робить освітлювальні прилади універсальними. У нашому інтернет-магазині великий вибір настільних ламп та різноманітних світильників з функцією зміни температури світла.


Менеджери інтернет-магазину Unilem завжди на зв'язку і готові допомогти підібрати та проконсультувати стосовно температури світла чи будь-яких інших параметрів лед світильників та ламп.

 
Хочете дізнатися першим про акції і знижки?

Підпишіться на нашу розсилку і купуйте з вигодою!

Я прочитав Політика конфіденційності і згоден з вимогами