Як правильно обрати світильник за ступенем захисту IP

  • 04 жовтня 2020 21:17:57
  • Нема 0
  • Переглядів: 1354
  • 0

IP (International Protection Rating) - система класифікації ступенів захисту оболонки приладу від проникнення твердих предметів і води відповідно до міжнародних стандартів. 

Скорочення IP супроводжується числом з двома цифрами. Перша цифра позначає ступінь захисту від механічних пошкоджень (проникнення твердих предметів, пилу), друга цифра - ступінь захисту від проникнення вологи.


Опис найбільш поширених класів захисту:


IP20

Світильники можуть застосовуватися для внутрішнього освітлення в нормальному не забрудненому середовищі.


IP21 / IP22

Світильники можуть застосовуватися в неопалюваних (промислових) приміщеннях і під навісами.


IP43 / IP44

Світильники для зовнішнього вуличного освітлення, а також для освітлення приміщень з підвищеною вологістю, наприклад, у ванній кімнаті.


IP50

Світильники для запорошених середовищ, захищені від швидкого внутрішнього забруднення.


IP54

Традиційний клас для водозахищеного виконання. Такі світильники часто використовують для освітлення робочих приміщень з підвищеним вмістом пилу і вологи, а також на вулиці без навісу.

IP60

Світильники повністю захищені від накопичення пилу і можуть використовуватися в дуже курному середовищі (підприємства з переробки вовни і тканин, в каменоломнях).


IP65 / IP66

Відносяться до вологозахисних світильників, які застосовуються там, де для їх очищення використовуються струмені води під тиском або в курному середовищі. Хоча світильники не є повністю водонепроникними, проникнення вологи не робить ніякої шкоди для їх функціонування.


IP67 / IP68

Світильники цього класу можна занурювати в воду. Можуть застосовуватися для підводного освітлення басейнів і фонтанів. Світильники цього класу можна занурювати в воду. Можуть застосовуватися для підводного освітлення басейнів і фонтанів.


У інтернет-магазині Unilem є великий вибір світильників з високим ступенем захисту, які можна встановлювати на вулиці без навісу. У пошуку є можливість ввести  необхідний рівень захисту, до прикладу «ІР54» (англійською) і отримати найрізноманітніші варіанти фасадних світильників та прожекторів.

 
Хочете дізнатися першим про акції і знижки?

Підпишіться на нашу розсилку і купуйте з вигодою!

Я прочитав Політика конфіденційності і згоден з вимогами