Чому гріється світлодіодна стрічка?

  • 31 жовтня 2018 12:45:01
  • Переглядів: 4118

Гріється чи світлодіодна стрічка і якщо так - то чому це відбувається: поради покупцям

При придбанні визначальними параметрами є відтінок перетину, ціна, особливості експлуатації моделі. Про нагріванні часто забувають - ось чому користувачі допускають помилки при експлуатації і монтажі, в зв'язку з чим гріється світлодіодна стрічка. Нижче висвітлимо всі основні моменти, які стосуються нагріву.


Наскільки сильно може грітися світлодіодна стрічка?

Щоб зрозуміти, зіткнулися ви в процесі експлуатації світлового обладнання з проблемами або температура в межах норми, необхідно зрозуміти, гріється чи світлодіодна стрічка взагалі. При традиційних параметрах - сухе приміщення, кімнатна температура - сучасні моделі нагріваються не вище 40-50 градусів за Цельсієм. Тобто, при торканні до обладнання ви повинні відчувати тепло. Це обумовлено тим, що виробники дбають про високий рівень пожежної стрічок, що досягається застосуванням струму низького рівня напруги, а також малої тепловіддачі діодів.


Чому може грітися світлодіодна стрічка?

Якщо ви помітили, що світлодіодна стрічка сильно нагрівається, тобто вище зазначеного, причини можуть бути наступними:

  1. Були допущені помилки при монтажі або експлуатації. Пам'ятайте, що неякісно спаяний контакт або місце, де замикаються «плюс» і «мінус» можуть стати причиною нагрівання. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, обов'язково перевірте якість світлового обладнання.
  2. Моделі підвищеної потужності. Перегріватися можуть модифікації світлодіодних стрічок, які використовують потужність більш 10Вт / м. В цьому випадку ви можете зіткнутися з нагріванням.
  3. Виробники рекомендують подбати про додаткове охолодження для того, щоб продовжити термін експлуатації виробу, мова про які йде в останньому пункті. Рекомендується використовувати ті поверхні для кріплення, які мають високий ступінь теплопровідності. Чим більше показник потужності, тим більший обсяг тепла виділяє кристал. Якщо поверхня, на яку монтується світлодіодна стрічка, зовсім не проводить тепло, воно починає зосереджуватися на самій стрічці.
  4. Необхідність використання теплопровідних поверхонь при монтажі обумовлює той факт, що виробники пропонують все більше моделей підвищеної потужності. Це необхідно для застосування обладнання не тільки в домашніх умовах, але і в промисловості, рекламі, оформленні архітектурних конструкцій.
  5. Неякісна продукція. Деякі компанії-виробники спеціально завищують потужність споживання вироби при поганих технічних характеристиках, щоб домогтися більшої яскравості. Це призводить не тільки до нагрівання, але і швидкої виробленні ресурсу експлуатації.
  6. Неправильний підбір модифікації стрічки. Потужність - це не єдина причина, по якій кристал може сильно нагріватися. Ще один визначальний фактор - це рівень захищеності моделі від вологи. Не варто застосовувати моделі з високим ступенем захисту від вологи в тих локаціях, де в цьому немає необхідності. Наприклад, влагозащитная стрічка не потрібна на кухні, навіть якщо є ймовірність, що на неї потрапить вода. Силіконова оболонка при використанні в умовах підвищених температур сильно збільшить нагрів.

Гріється світлодіодна стрічка? Тепер ви знаєте основні причини цього явища і зможете уникнути його.

 
Хочете дізнатися першим про акції і знижки?

Підпишіться на нашу розсилку і купуйте з вигодою!

Я прочитав Політика конфіденційності і згоден з вимогами