6 питань про світлодіодне освітлення

  • 31 жовтня 2018 12:45:01
  • Переглядів: 1458

Навколо світлодіодного освітлення існує чимало міфів. Одні люди вважають його надвигідним, інші - небезпечним. Є і не визначився: ті, хто не наважується користуватися «незрозумілими» лампами через брак інформованості. Щоб розібратися в цій темі, досить ознайомитися з основними моментами, які стосуються освітлювальних приладів, які в побуті називають ледамі.


У чому переваги світлодіодного освітлення?


Основних плюсів три:

  • Це світло найдешевший і при цьому якісний, так як відрізняється високою контрастністю і низьким коефіцієнтом пульсації.
  • Виготовлені сумлінними виробниками Леди не доведеться міняти кілька років, оскільки вони служать більше 3000 годин.
  • LED-світильники рівно працюють в широкому діапазоні напруг мережі, після включення миттєво досягають повної потужності і не гаснуть навіть при дуже низьких температурах повітря.

Чому LED-освітлення вважається найекономічнішим?


Тому що світловіддача сучасних діодних ламп досягає 100 лм / Вт. Даний показник у них в 8 разів вище, ніж у ламп розжарювання. Це означає, що світлодіодний світильник потужністю 12 Вт світить так само яскраво, як стандартна «стоваттка», а енергії споживає набагато менше. Якщо ви буде користуватися тільки світлодіодними лампами, не тільки окупити їх через рік-півтора, а й отримаєте значну економію коштів в подальшому. Отже, незважаючи на порівняно високу ціну, ці прилади виявляються найбільш вигідними.


Чи правда, що світлодіодні лампи можуть завдати шкоди зору?


Ні самі лампи, ні світлодіодне освітлення небезпеки для зорової системи дорослої людини не представляють. Більш того, рівне світіння без дратівливих нервову систему пульсацій сприяє поліпшенню самопочуття і підвищенню працездатності. Що стосується організму, що розвивається, то тут є нюанс. У дитячі кімнати не слід встановлювати лампи будь-якого типу з колірною температурою вище 2700 К. Це пов'язано з тим, що холодне біле світло може пошкодити очну сітківку, яка ще перебуває в стадії розвитку. Показником 2700 К відповідає тепле жовтувате світіння лампи розжарювання.


Чи є в конструкції світлодіодних світильників шкідливі компоненти?


На відміну від люмінесцентних і галогенних ламп світлодіодні прилади не містять ртуті і газів. Їх колби виготовляються, як правило, з небитких матеріалів. Тому навіть при порушенні цілісності конструкції небезпечні наслідки виключаються. Крім того, «тепле» світлодіодне освітлення вважається оптимальним для дитячих приміщень, так як LED-лампи нагріваються настільки слабо, що навіть при тому, що стосується їх рукою дитини ризик отримання опіку відсутня.


Як освітлення діодними лампами відбивається на продуктивності праці?


Вчені провели дослідження, які показали, що світлодіодне освітлення сприяє:

  • скорочення числа помилок, що здійснюються в процесі роботи;
  • збільшення кількості переглянутих знаків за контрольний період часу;
  • підвищення зосередженості і поліпшенню уваги.

Такі результати вказують на вагому перевагу LED-освітлення.


Чи треба купувати окремі люстри під світлодіодні лампи?


LED-лампу можна встановити в звичайний світильник. Єдина умова - правильний вибір цоколя, придатного для патрона люстри. На упаковці світлодіодної лампи вказана маркування Е 27 або Е 14, що відповідає великому або малому діаметру цоколя. Таким чином, немає ніяких перешкод для заміни системи освітлення в будинку або квартирі. Досить викрутити старі лампочки і встановити нові - більш економічні і безопасние.⁠

 
Хочете дізнатися першим про акції і знижки?

Підпишіться на нашу розсилку і купуйте з вигодою!

Я прочитав Політика конфіденційності і згоден з вимогами